Event List

 • by
 • 17.12.2020  08:30 - 10:00

  Sensemaking meetup: Kaaoksen reunalla - Kompleksisuus ja organisoituminen
  ( View event on Google Calendar)

  Zoom

  Joulukuun Systems Change Finlandin kuukausittainen Sensemaking meetup käsittelee sitä, miten organisaatiot voivat toimia kaaoksen reunalla.

  Klikkaa itsesi linjoille tästä: https://laurea.zoom.us/j/63080264773

  Tilaisuudessa pureudutaan Filosofian Akatemian Sami Pajun johdolla siihen, mitä kompleksisuusteoria kertoo meille organisoitumisesta, organisaatioista ja niiden toiminnassa. Alustuksessa käydään läpi eri näkökulmia kuten complex adaptive systems, law of requisite variety, edge of chaos, fitness landscapes, emergenssi yms. Tarkoituksena ei ole esittää kaikenkattavaa näkemystä asiaan, vaan enemmänkin tarjota lähtöpiste keskustelulle ja katsoa, mihin siitä edetään ja mitä muita näkökulmia kompleksisuusajattelu tarjoaa tästä aiheesta.

  Tervetuloa linjoille kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta!

  Taustamateriaalina voi lukaista ennakkoon Samin blogipostauksen aiheesta: https://samipaju.com/edge-of-chaos/

  Alustaja

  Sami Paju (BBA, KTM) on kehitystoiminnan ja organisoitumisen asiantuntija, kokeilukulttuurin sanansaattaja ja Kehitä kokeillen -kirjan kirjoittaja. Perinteinen konemainen lähestymistapa organisaatioihin on vaikeuksissa nopeasti muuttuvassa maailmassa ja kompleksisissa toimintaympäristöissä. Siksi reagointi- ja uusiutumiskyvyn takaamiseksi organisaatioihin tulisi Samin mukaan suhtautua elävinä ja alati muuttuvina systeemeinä. Filosofian Akatemiassa Sami keskittyy erityisesti organisaatioiden kehittämiseen, muutosjohtamiseen ja kokeileviin toimintamalleihin.

  https://www.linkedin.com/in/samipaju/
  https://twitter.com/samipaju